Dagbok

Taubesällskapet Västanvinds dagbok:                                                                                    Klicka på fotot för större bild

5 okt. Stipendiekonsert i Sjömanskyrkan

En uppskattad stipendiekonsert med 60 besökande avhölls med Lars-Eric och Johan Frendberg som "värdar". Som sig bör överlämnades stipendiet av Ingemar Taube. Stipendievinnaren Niklas Karlsson från Åsaka visade även prov på sin kapacitet genom att mäktikt framföra "Anthem" som hans förebild Tommy Körberg är synonym med.


23 maj 

En fin Luta är till salu!

Tolvsträngad Luta Kraft i nyrenoverat skick!
Säljes av pensionerad musikant och Taubeälskare i Borås.

Lars Borre
0735-26 75 56
24 juli 2019 talangtävlingen Gösta Taubes minnesfond

Talangtävlingen avlöpte på ett revligt sätt, vilket ju är det normala. Tyvärr lämnade 2 kandidater återbud men istället fångade L-E Frendberg upp en som visade sig vara en potentiell stjärna. Han vann tydligt tävlingen och tilldelas därmed ett stipendium. Han heter Nicklas Karlsson, är 24 år och bor i Åsaka utanför Trollhättan och tillhör de få som har absolut gehör. Talangerna var från vänster Kalle Berlin, Martin Mossberg, Beatrice Lindholm och Nicklas Karlsson..10 mars 2019 På kryss med Stena

Dagsturen var till allas belåtenhet. Underhållning med Lennart Palm och GÅKE var uppskattad av de c:a 40 bar-gästerna. Vår Quiz var uppskattad. Oturligt nog kom de rätta svaren på avvägar men styrelsen fann på svaren. Ett fel i de rätta svaren var att Arkadien ligger i Grekland och ingen annanstans. Det påverkade dock inte vem som  vann, Leif Lundin, .som hade 11 av 12 rätt. Vi kanske gör om detta arrangemang om Stena vill.


24 novemberr 2018 Taubekonsert i Ellösparken

Stefan Ljungqvist och Gåke drog fullt hus till Ellösparken den 24 november. Efter att 230 i publiken låtit sig väl smakas av den goda laxtallriken bjöds de in på en två timmars underhållning av dessa trubadurer. Här fram-fördes visor av Ruben Nilsson, Sven-Ingvars, egna alster och inte minst Evert Taube. Allt snyggt förpackat med Stefans och Gåkes hejdlösa berättelser och historier.

En lyckad kväll helt i Evert Taubes anda


26 juli 2017 - Taubetalangen i Slottsskogen

Taubetalangen 2017 i Slottsskogen genomfördes i år som planerat. Fint väder, mycket publik och tre fantastiskt duktiga talanger som tävlade om Gösta Taubes Minnesfonds stipendium om 10 000 kr.


Lars-Eric Frendberg och pianisten David Carbe lotsade varsamt kandidaterna genom tävlingen.


Segrade till slut gjorde Linus Wallberg från Vänersborg men de andra två tävlande, Emil Andersson

från Kungälv och Inez Sedig från Göteborg, blir även de prisade. De får var sina stipendier ur

Ingrid och Eber Ståhls fond.


Föreställningen bjöd även på en liten överraskning i form av ett unikt och uppskattat framträdande av trion Frendberg- Carbe- Båthen.


Missa inte Stipendiekonserten med Linus, Inez och Emil den 7 oktober på Sjömanskyrkan, Stigbergstorget, Göteborg.


Söndag 23 april 2017

Lunchkonsert med Elin och Stefan Ljungqvist hos Jungman Janson, Önnereds Brygga.


Strax över 160 förväntansfulla medlemmar trotsade den nariga vinden och dök upp hos Jungman Janson på söndagsmiddagen. Ulla Sjöstedt Smedlund hälsat alla välkomna och därefter sjöng Stefan Ljungqvist, som sig bör, Västanvind.

Efter en fantastisk torskrygg och en lika välsmakande kaka till kaffet tog Stefan och hans dotter Elin över tillställningen. Vi bjöds på på en fin blandning av Taube, Ruben Nilsson, Olrog och inte minst Stefans fantastiska historier och vitsar. En trevlig och gemytlig eftermiddag avslutades med blommor, tack och applåder.Lördagen den 4 mars 2017 - Årsmöte i Sjömanskyrkan, Göteborg.

 

En publik på 70 personer kom till årsmötet. Förutom en redogörelse för det gångna året och en inblick i vad som komma skall fick publiken en glädjefull konsert.


Medverkade gjorde Lars-Eric Frendberg som höll ihop det hela men dessutom spelade och sjöng, David Carbe som rymt från Bingolotto för att underhålla oss en stund med sitt pianospel. Stipendiaten Jasmine Sjöstedt sjöng vackert och så gjorde även en ny bekantskap för oss, Nelly Sterki. Ny för oss var även Tommie Lindström som följsamt lät sitt dragspels toner smeka Taubevisorna.


Efter avslutad konsert flyttade alla in i cafeterian för att inta en välsmakande fika samt njuta av den fantastiska utsikten över älven.

Bilddagbok

Stefan Ljungqvist och Gåke framförde ett uppskattat program vid

Västanvinds besök i EllösParken 24 nov.-19

Stefan och Elin Ljungqvist på Jungman Janson

Hans Enghult, Jan Wingfors samt Dagmar Lundberg avtackas. Även Barbro Enghult som varit behjälplig under många år. (Plus ett födelsedagsbarn - grattis Lars-Eric)
Alla lyssnar intresserat till Hans redogörelse för det gång året
Jasmine och Nelly tar ton
Lars-Eric Frendberg och Jasmine Sjöstedt gör Ellinor dansar
Rep inför konserten
Tommie och Carbe jammar loss
Lite allsång
Jasmine Sjöstedt
Niklas Karlsson
David Carbe
Carmencita och Fritiof
Ingemar Taube överlämnar stipendiet till Jasmine Sjöstedt
Jasmine med "Brevet från Lillan"
Lars-Eric Frendberg
Ulla Smedlund tackar Lars-Eric för medverkan
Lite allsång
Ulla Smedlund, Jasmine Sjöstedt, Lars-Eric Frendberg, Niklas Karlsson, Hans Enghult

Hanna Ferm


Jasmine Sjöstedt


Niklas Karlsson


Olle Bilén


David Carbe, Jasmine Sjöstedt, Hanna Ferm, Olle Bilén,

Niklas Karlsson, Lars Eric Frendberg

Copyright © 2016 Westwind