Om oss

Västanvinds logtype är formgiven av Curt Dahlén.

Taubesällskapet Västanvind bildades i Göteborg den 17 mars 1993. Föreningen är verksam i Västsverige och vår målsättning är att på olika sätt vårda och förvalta det rika kulturarvet efter Astri och Evert Taube.

Taubesällskapet Västanvind vill samla både unga och gamla som uppskattar Evert Taubes visor, musik, lyrik och prosa och vill bidra till att föra denna vår gemensamma kulturskatt vidare till kommande generationer. Evert Taube kämpade för den svenska visans framtid och visan behöver allt stöd.

Kom med i Taubesällskapet Västanvind och bidra till att hålla arvet efter Astri och Evert Taube levande!

Vi är nu över 600 medlemmar i Sverige, Norge och Danmark.

Varmt välkommen!

Eber Ståhl, hedersordförande

Länkar till våra systersällskap

Taubesällskapet, Stockholm - www.taubesallskapet.se

Taubesällskapet Nordosten, Sundsvall - www.nordosten.nu

Västanvind i skolan

För att engagera yngre generationer att hålla arvet efter Astri och Evert Taube levande, arbetar Västanvind sedan flera år med en satsning på skolan.

I flera skolor har Taubesällskapet Västanvinds tidigare ordförande och musikanten Eber Ståhl ställt upp med programmet På kryss med Evert Taube. Eleverna har medverkat med allsång i Everts visor. I Kronogårdsskolan har Lars-Eric Frendberg och Eber framfört programmet Evert Taube i bild och toner. Vid Taube-konserten i Göteborg den 3 oktober 2004 medverkade en elevsånggrupp med tio flickor och tio pojkar från Ströms- och Västerlandaskolorna under ledning av Ingmarie Romell och Ann-Catrine Persson med Ingemar Martinssons på piano och dragspel. Den 28 oktober 2004 medverkade Eber i Lyckeskolans (Kinna) kvällskonsert med tema Evert Taube och FN.

 

Copyright © 2016 Westwind