Dagbok

Taubesällskapet Västanvinds dagbok:                                                                                 

17 juni 2020

Västanvind har fått överta några böcker och CD-skivor efter Taubes värld på Liseberg. De kan komma fint till pass vid exv. lotterier. Som ni väl vet har ju nästan allt från Taubes värld skänkts till Sjöfartsmuseet i Göteborg.


14 maj 2019

Vi citerar meddelandet från Orust sparbank som meddelar att pristagaren är Melissa Horn

"Motiveringen till årets pristagare har följande lydelse,
  Årets mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris behärska konsten att med en avskalad lyrik förmedla stämningar och relationer. Konkreta berättelser om allt från öm kärlek tillfrågasättande inre konflikter.
  Hon kan med innerlig lyrik beskriva, en intim situation fylld av smärta och glädje, till att måla upp en melankolisk värld av ensamhet och misslyckande, fylld av  krampande hjärtan men där hoppets låga ändå någonstans ligger och glöder.
  Årets pristagare har genom sin karriär utvecklat känslan för ordets mångbottnade betydelse och har med sin känsliga penna läst av det sociala och emotionella livet. Likt Taube, ger hennes lyrik intryck av att på ytan vara självutlämnande men oftast finns där ett underliggande budskap. Utan att göra avkall på den poetiska nivån viker hon ut sitt hjärta och visar sin sårbarhet i sina ärliga, eftertänksamma texter. Tidlösa funderingar som berör och där en allt större publik känner sig hemma.
  Melissa Horn har med sitt författarskap visat att hon är en värdig mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris 2020"

Priset har delats ut sedan 2011.


4 maj 2020

Sällskapet har av Liseberg fått lite resterande böcker, CD och liknande efter Taubes Värld vilket vi gärna gör. Det dyker säkert upp vid exv. något lotteri. Som ni väl vet är det mesta från Taubes värld skänkt av Liseberg till Sjöfatsmuseet i Göteborg.23 nov.


Höstkonserten i Ellös folkets park blev mycket lyckad och uppskattad. Drygt 140 gäster kom. Gästerna mötes av en välpreparerad lotteriexpedition (53 st. vinstlotter!) som Sven Saghamre förestod. Fina tavlor, och rikligt med CD-skivor och klatschiga tröjor utlottades. Suveräna Gåke (Gunnarsson) Lotta (Rossövik) gav en mångfacetterad och bejublad konsert och lunchserveringen som Mollösunds Värdshus skötte fungerade utmärkt.


21 nov.

En myket uppskattad föreställning "I Evert Taubes kölvatten" framfördes av Lars-Eric och Johan Frendberg i Frölunda kulturhus. (som har "Staden vid vattnet" som hösttema) Vi har redan blivit kontaktade av en tänkbar medlem efteråt5 okt. Stipendiekonsert i Sjömanskyrkan

En uppskattad stipendiekonsert med 60 besökande avhölls med Lars-Eric och Johan Frendberg som "värdar". Som sig bör överlämnades stipendiet av Ingemar Taube. Stipendievinnaren Niklas Karlsson från Åsaka visade även prov på sin kapacitet genom att mäktikt framföra "Anthem" som hans förebild Tommy Körberg är synonym med.24 juli 2019 talangtävlingen Gösta Taubes minnesfond

Talangtävlingen avlöpte på ett revligt sätt, vilket ju är det normala. Tyvärr lämnade 2 kandidater återbud men istället fångade L-E Frendberg upp en som visade sig vara en potentiell stjärna. Han vann tydligt tävlingen och tilldelas därmed ett stipendium. Han heter Nicklas Karlsson, är 24 år och bor i Åsaka utanför Trollhättan och tillhör de få som har absolut gehör. Talangerna var från vänster Kalle Berlin, Martin Mossberg, Beatrice Lindholm och Niklas Karlsson..10 mars 2019 På kryss med Stena

Dagsturen var till allas belåtenhet. Underhållning med Lennart Palm och GÅKE var uppskattad av de c:a 40 bar-gästerna. Vår Quiz var uppskattad. Oturligt nog kom de rätta svaren på avvägar men styrelsen fann på svaren. Ett fel i de rätta svaren var att Arkadien ligger i Grekland och ingen annanstans. Det påverkade dock inte vem som  vann, Leif Lundin, .som hade 11 av 12 rätt. Vi kanske gör om detta arrangemang om Stena vill.


24 novemberr 2018 Taubekonsert i Ellösparken

Stefan Ljungqvist och Gåke drog fullt hus till Ellösparken den 24 november. Efter att 230 i publiken låtit sig väl smakas av den goda laxtallriken bjöds de in på en två timmars underhållning av dessa trubadurer. Här fram-fördes visor av Ruben Nilsson, Sven-Ingvars, egna alster och inte minst Evert Taube. Allt snyggt förpackat med Stefans och Gåkes hejdlösa berättelser och historier.

En lyckad kväll helt i Evert Taubes andaBildgalleri

Stefan Ljungqvist och Gåke framförde ett uppskattat program vid

Västanvinds besök i EllösParken 24 nov.-18

Stefan och Elin Ljungqvist på Jungman Janson

Hans Enghult, Jan Wingfors samt Dagmar Lundberg avtackas. Även Barbro Enghult som varit behjälplig under många år. (Plus ett födelsedagsbarn - grattis Lars-Eric)
Alla lyssnar intresserat till Hans redogörelse för det gång året
Jasmine och Nelly tar ton
Lars-Eric Frendberg och Jasmine Sjöstedt gör Ellinor dansar
Rep inför konserten
Tommie och Carbe jammar loss
Lite allsång
Jasmine Sjöstedt
Niklas Karlsson
David Carbe
Carmencita och Fritiof
Ingemar Taube överlämnar stipendiet till Jasmine Sjöstedt
Jasmine med "Brevet från Lillan"
Lars-Eric Frendberg
Ulla Smedlund tackar Lars-Eric för medverkan
Lite allsång
Ulla Smedlund, Jasmine Sjöstedt, Lars-Eric Frendberg, Niklas Karlsson, Hans Enghult

Hanna Ferm


Jasmine Sjöstedt


Niklas Karlsson


Olle Bilén


David Carbe, Jasmine Sjöstedt, Hanna Ferm, Olle Bilén,

Niklas Karlsson, Lars Eric Frendberg